Programajánló

2023.06.15. 10:37

Világirodalmi sétára hívnak a debreceni színészek

Számos helyszínen hallgathatjuk meg a művészeket.

Csikos Sándor június 16-án olvas fel

Forrás: Napló-archív

Ma kezdődik az Irodalom Éjszakája rendhagyó kulturális séta, mely során három estén át 27 ország 27 szerzőjétől színészek olvasnak fel részleteket – az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő – 9 helyszínen. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: lábnyomok. 

A kezdő estén Gelányi Imre a DEMKI – Belvárosi Alkotóműhely udvarán; Lehőcz Zsuzsa a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum udvarán; Vranyecz Artúr a Szabó Magda Emlékház udvarán; Kránicz Richárd a Csokonai Fórum – Orfeum teraszán; Varga Klári a Debreceni Református Kollégium belső udvarán; Mispál Attila a DESz24 udvarán; Újhelyi Kinga a Csokonai Színház fogadóterében; Balázs-Bécsi Eszter a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó teraszán; Gelányi Bence az rgykori Verestoronynál (Üvegpiramis) közvetít egy-egy művet.

A 10-15 perces felolvasások 19 óra és 21 óra 30 perc között félóránként ismétlődnek, egy-egy alkalommal siket és nagyothalló vendégek számára jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak.

 A további programokról itt olvashatnak: https://www.debrecen.irodalomejszakaja.hu/napibontas.

HBN


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában