Helyi kultúra

2023.06.13. 11:38

Közeleg a ll. Vörössipkások Nemzetközi Találkozója – piros fejfedőben érdemes érkezni

A bábosok is bemutatkoznak a színházi olimpián

Forrás: Napló-archív

Kétnapos kulturális eseményre hívja a bábjátékok kedvelőit a Vojtina Bábszínház, amely június 17-én és 18-án tartja a ll. Vörössipkások Nemzetközi Találkozóját a Nagyerdő szívében. A 10. Színházi Olimpia keretében szervezett eseményen több helyszínen külföldi és magyar művészek szórakoztatják a debreceni családokat. A két évente megrendezendő esemény találkozópontja a híres vásári bábjátékosoknak szerte a világból, így Vitéz László rokonai érkeznek Debrecenbe Angliából, Olaszországból, Franciaországból és Portugáliából.

A legendás magyar hősfigura alakja is megelevenedik a Vojtina Bábszínház színészének, Baditz Dávidnak az alakításában; a frissen bemutatott Vitéz László – Malombonyadalom című előadást láthatják az érdeklődők.

A cívisvárosi bábosház közlése szerint az előadásokon kívül gólyalábas attrakciók, felvonulások is élvezhetők majd. A Fővárosi Nagycirkusz „Átmentem” című kötéltáncos performansza nyitja a napot szombaton 9 óra 30 perctől. A cirkuszi társulattal együtt a Vojtinához is megérkezik az Olimpiai Maszk, amely a Színházi Olimpia kezdetétől a végéig nagy utat jár be a résztvevők között.

Az eseményeket a ll. János Pál Pápa téren, a Nagyerdei Kultúrpark belső területén, a Békás tó melletti játszótéren és a Sziget-Kék Tematikus Játszóparkban tartják. Minden program ingyenesen látogatható, kivéve a Nagyerdei Kultúrparkba szervezettek, ám ezutóbbiak belépője is kiváltható, ha piros fejfedőben jelenik meg a vendég (legyen az sapka, kalap, hajráf). 

HBN

A fesztivál részleteiről rendező debreceni bábosház honlapján tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában