haon.hu PODCAST

2023.06.03. 17:54

Örökségünk nyomában, 6. rész: „Megtisztelés, hogy beengedtek bennünket a tisztaszobába a kincsőrzők”

Podcastünk mostani vendége: Csontos Anna Fruzsina

Forrás: Czinege Melinda

Az Örökségünk nyomában podcast vendége ez alkalommal Csontos Anna Fruzsina muzeológus-néprajzkutató volt, aki sok éve a Debreceni Népi Együttes táncosa és oktatója. Az életének minden szegmensében jelen van a hagyományőrzés, a múlt iránti tisztelet mint háló szövi be a mindennapjait. Nem meglepő, ha népviseletben tűnik fel a cívisváros utcáin, hiszen sokféle alkalom adódik az életében a bemutatkozásra. Láthattuk már sok más mellett a Debreceni Református Nagytemplom előtti téren táncra perdülni, láthattuk advent idején aprócska báránnyal az ölében végigvonulni a Piac utcán, de láthattuk húsvétkor hagyományőrző locsolkodásban részt venni, vagy éppen fonott kalácsot készíteni.

Adásunkban sok más mellett szó esik arról, mennyivel másabb táncosként és táncos oktatóként jelen lenni, és arról is, milyen élmény személyesen részt vállalni az adatgyűjtésben.

Bucsi Bernadett

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában