Nagy találkozás

2023.05.25. 18:37

Ezzel készül Debrecen a nagyváradi Szent László Napokra

A nyitógálán például a Kodály Filharmonikusok játszanak majd.

Bódor Edit egyházakért és határon túli magyar közösségekért felelős polgármesteri tanácsadó

Forrás: Napló-archív

Nagy találkozás mottóval szervezik meg június 19-25. között a 11. Szent László Napokat Nagyváradon, melyre Wagner Nándor szobrászművész Filozófiai kert című alkotásának 3D-másolatát is „hazahozzák”  - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a partiumi városban.

A nagyváradi rendezvénysorozat nagy érdeme, hogy eseményein a még a városban élő és az elszármazott váradiak találkozhatnak - indokolták a mottót az MTI-nek küldött közleményükben a szervezők.

Zatykó Gyula főszervező bejelentette: idén a fesztivál „visszaköltözik” a várba, a legtöbb rendezvényt, így az esti nagykoncerteket is itt tartják.

Nagyvárad testvérvárosaként Debrecen is programokkal készül, ezekről Bódor Edit egyházakért és határon túli magyar közösségekért felelős polgármesteri tanácsadó számolt be. Közölte, hogy

már az első naptól jelen lesznek, a június 19-i nyitógálán a Kodály Filharmonikusok adnak nagyszabású koncertet, amelyen szintén fellép Molnár Levente.

Csütörtökön a Debreceni Big Band és Vastag Tamás várja dzsesszutazásra a közönséget, és kiállítások, irodalmi események is lesznek, de a főszerep a gyermekprogramoknak jut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában