Helyi kultúra

2023.04.05. 12:35

Ingyenes programokat kínál a vármegye önkormányzata a magyar költészet napjára

Több napon át, több helyszínen lesznek programok.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Április 11-én, a magyar költészet napján rendhagyó módon ünneplünk, „házhoz viszik” a legszebb verseket Szatmári Tony, hajdúnánási gitárművész közreműködésével, aki Hajdúhadházon, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Berettyóújfaluban flashmob jelleggel dalversekkel kedveskedik az irodalom kedvelőinek, közölte a vármegyei önkormányzat. Hozzátették: Hajdúhadházon 9.30 órakor a Bocskai téren, Hajdúböszörményben 11.00 órakor a Fazekas Gábor Idősek Otthonában, Hajdúszoboszlón 12.30 órakor a Bocskai Múzeumban, Berettyóújfaluban pedig 14.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében várják az érdeklődőket. A helyszíneken a 20. század legismertebb magyar költőinek legszebb versei csendülnek majd fel.

Április 12-én Földesen is lesz ünnepi program. A magyar költészet napja előtt tisztelegve, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezésében a Körömvirág együttes és Pető István színművész közös estjét láthatja a közönség, „Szóljon, aki látta” címmel. A színpadi előadás 17 órakor kezdődik a Karácsony Sándor Közösségi Házban. A műsor többek között Sinka István, Ady Endre, Juhász Gyula, Petőfi Sándor, Nadányi Zoltán és Gulyás Pál verseinek világát idézi meg.

Április 14-én Létavértesen szervez a vármegye önkormányzata ünnepséget. Az érdeklődők itt szintén a Körömvirág rgyüttest láthatják, akik ezúttal „ADY EST” címmel adnak elő színpadi műsort, mely által Ady Endre költői munkásságába kaphat betekintést a közönség. A rendezvény 18 órakor kezdődik a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

A kulturális programsorozat Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projektje keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában