Báb és irodalom

2023.04.21. 12:31

A Vojtinához kerülhet a Csokonai Irodalmi Labor

Az ingatlant a bábszínház használhatja majd különböző programjaihoz.

A kaméliás hölgy, avagy a kegyveszettek tündöklése című előadás a Csokonai Irodalmi Laborban

Forrás: Fotó: Napló-Archív

A Piac utca 22. földszint 9. szám alatti ingatlant érintően is dönteni fog a debreceni képviselő-testület az április 27-ei ülésén.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat Közgyűlése a Debreceni Művelődési Központ 2020. november 1-vel történő átszervezésével határozatlan időre ingyenes vagyonkezelésbe adta az ingatlant a Csokonai Színház részére; azt a történelmi színházépület felújítására tekintettel a Csokonai Irodalmi Labor (CSIL) játszóhelyként kapta meg, melyre a Csokonai Fórum megnyitása miatt már nincs szüksége.

A Közgyűlés energiamegtakarítási intézkedésekről szóló határozatával elrendelte, hogy a Vojtina Bábszínház a Kálvin tér 13. szám alatti székhelyéről a Piac u. 22. szám alatti CSIL helyére helyezze át a működését 2022. november 1-től 2023. április 30-ig. A Csokonai Irodalmi Labor további üzemeltetésével kapcsolatban az a javaslat született, hogy az ingatlan kerüljön át a Vojtina Bábszínház vagyonkezelésébe. A Bábszínház a Vitéz László Interaktív BábTér kialakítására – a Korngut-Kemény vásári bábos hagyaték elhelyezésére –, szakmai programokra, valamint a Színházi Olimpiához kapcsolódó kiállítás rendezésére használná a helyiséget.

Az előterjesztés azt javasolja, hogy a Közgyűlés vonja el a Csokonai Színház ingyenes vagyonkezeléséből az ingatlant, és adja ingyenes vagyonkezelésbe 2023. május 1-től kezdődően határozatlan időtartamra a Vojtina Bábszínház részére.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában