Gasztro

2023.03.08. 12:25

Debrecent is útba ejtették a Michelin-ellenőrök, azt is tudni, melyik étteremben voltak!

Forrás: Twitter / The MICHELIN Guide

Több vidéki éttermet, köztük két balatonit is meglátogattak a Michelin-kalauz ellenőrei az elmúlt hónapban – írta a welovebalaton.hu nyomán a VG. Az egyik hazánk legkisebb alapterületű bisztrója, a csopaki vasútállomás restijéből kialakított Resti by Laurel, míg a másik a szigligeti Villa Kabala volt, de a Twitter-bejegyzések alapján az ellenőrök megjelentek a kiskunhalasi Rézmozsárban, valamint a debreceni Ikonban is.

„Február elején, szombaton érkezett egy kissé gyanús foglalás angliai telefonszámról, a vendég egyedül jelentkezett be” – mondta Karácsony Bence, a Resti by Laurel séfje, aki azt is megosztotta, hogy az úriember pontosan érkezett, kimért, de nagyon udvarias volt és semmilyen érzelem nem látszott az arcán.

Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk, a Michelin Guide 2022-es kiadásába a debreceni Ikon is bekerült. A több mint százéves francia étteremkalauz ismeretlen kilétű inspektorai a kiadvány fennállása óta több mint 40 országban, mintegy 30 ezer létesítményt értékeltek. A mai napig a Michelin Guide számít a legrangosabb gasztronómiai kalauznak, amiben szerepelni mérhető turisztikai hatással  is bír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában