Helyi kultúra

2023.02.28. 13:17

Hazaszeretet, magyarság, hit: Wass Albertre emlékeztek Létavértesen

Február utolsó hétvégéjén, csatlakozva a 16 éve indult kezdeményezéshez, a városi könyvtár és művelődési ház első alkalommal rendezte meg a Wass Albert felolvasóestet.

A Ketten Akusztik zenélt a létavértesi felolvasóesten

Forrás: Városháza / Kelemen Péter

A felhívásra jelentkező szép számú irodalomkedvelő szabadon választott regény- vagy novellarészletet, mesét és verset olvasott fel a megjelenteknek. – Az est folyamán Wass Albert gondolatai által hazaszeretetünkben, magyarságunkban, a természethez és Istenhez való viszonyunkban jobban elmélyedhettünk és megerősödhettünk – fogalmazott Pappné Szabó Mária intézményvezető.

A próza és vers mellett Csapó Márton hegedűjátéka, valamint a Ketten Akusztik zenekar muzsikája színesítette a programot. Az est kedvező fogadtatása reményt ad a folytatásra, annál is inkább, mivel a 25 éve elhunyt és hosszú időn át méltatlanul elhallgatott Wass Albert erdélyi író munkássága egyre szélesebb körben népszerű, és az igényes magyar irodalom szerves részévé vált. 

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában