Advent negyedik vasárnapja

2022.12.15. 15:07

Piros Ildikó színművész is szerepel Debrecenben a negyedik gyertyagyújtó ünnepségen

A karácsonyváró programokat hét debreceni kórus fellépése teszi még inkább felejthetetlenné.

Piros Ildikó színművész (a képen az Abigél titkai című előadásán)

Forrás: MW-archív

Püspöki meditáció, zenei virtuózok és hét debreceni kórus: a békesség jegyében lobban lángra a cívisváros koszorújának negyedik gyertyája.

Debrecen hagyományaihoz híven a karácsony előtti utolsó advent is a városháza előtt kezdődik. Vasárnap 16 óra 45 perctől énekes hagyományőrző műsorral hangolódhatunk a Bíró Zenekar, a Debreceni Népi Együttes, a Hajdú Táncegyüttes, a Kuckó és az ORT-IKI csapatának közreműködésével. A programok után az ünneplő sokaság a Nagytemplomban lehet részese a békességet jelképező negyedik gyertya meggyújtásának.

Az alkalmon Palánki Ferenc és Fekete Károly püspökök, Piros Ildikó Kossuth-díjas érdemes művész és Ács János karmester is közreműködik. Az idei adventet lélekemelő zenei élmény koronázza meg mindazoknak, akik vasárnap délután ellátogatnak a Nagytemplomba: az ünnepi programokat hét debreceni kórus fellépése teszi még inkább felejthetetlenné.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában