Behajtási ünnep

2022.10.17. 11:46

Újra jószágokkal lesz tele a hortobágyi Kilenclyukú

Forrás: Napló-archív

Idén is megrendezik Hortobágyon a Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnepet a Kilenclyukú híd lábánál – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Az eseményt október 22-én, szombaton 14 órától tartják.

A Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, amikor is az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre. A rendezvényre érkezők testközelből találkozhatnak a pásztorok állataival - magyar racka juhokkal, nóniusz lovakkal, négyökrös bivalyfogattal, hatökrös magyar szürke szarvasmarhafogattal is, akik juhászok, csikósok és gulyások társaságában átvonulnak a hídon.

Az egész napos rendezvényen lesz kézműves vásár, néptánc- és csikós bemutató, természetismereti játék, de az örökös pásztorokat is köszöntik majd. A részletes programsorozat megnézhető a kapcsolódó Facebook-eseménynél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában