Kulturális kaland

2022.10.14. 12:21

Két Madách-előadás Debrecenben

Film-szín-játékok a vásznon.

Jordán Adél az egyik főszereplő

Forrás: Madách Színház

A Madách Színház filmre vett programsorozatának az Apolló mozi válik otthonává október 17-én, ahol elsőként Nyáry Krisztián forgatókönyve alapján készült Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei című filmszínjáték lesz látható. Majd egy másik nyugatos, Karinthy Frigyes szerelmi háromszöge elevenedik meg Jordán Adél, Fekete Ernő és Fekete Réka-Thália játékával a mozivásznon.

A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közlése szerint a vetítéseket közönségtalálkozó egészíti ki, így Ady két szerelmével találkozhat a közönség: Dénes Zsófiát, azaz a Zsukát alakító Kakasy Dóra és a Csinszkát játszó Kelemen Hanna meséli el, hogyan személyesítették meg színpadon és vásznon a Párizsban, Monte Carloban, Budapesten, Lutryben, Firenzében vagy éppen Kolozsvárott zajló, heves érzelmeket. Beszélnek majd arról is, hogy mai nőként meg lehet-e érteni azt a múzsaszerepet, amely a két alak életét meghatározta.

– Nagyszerű lehetőség a mozinak és a színházkedvelő közönségnek, hogy a Csokonai Színház támogatásával elhoztuk a Madách Színház két produkcióját Debrecenbe. Megtisztelő a nagy múltú budapesti színházat ilyenformán vásznon és közönségtalálkozón üdvözölni az Apolló moziban, hiszen ezáltal újabb élményt tudunk adni a közönségnek – mondta Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője.

A Madách SzínpadON 2022. évi online programsorozatának elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata. A sorozat összefoglaló címe Írók-sorsok-szerelmek, mely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel.Fontos tudnivaló, hogy ezek a művek nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten közvetítésre született és születő új filmprodukciók.

PROGRAM

17:00  Nyáry Krisztián: Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei (16)
film-szín-játék, magyar nyelven, 84 perc
18:30  Közönségtalálkozó
Kakasy Dóra és Kelemen Hanna színésznők beszélgetőpartnere dr. Bódi Katalin, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének docense. Az est házigazdája dr. Lakó Zsigmond, a DE-BTK Művészeti Központjának igazgatója.
19:45 Fráter Zoltán: A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei (12)
film-szín-játék, magyar nyelven, 55 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában