Nézd meg te is!

2022.10.17. 10:06

Húzós szám mellé húzós klip a debreceni zenekartól – Videóval

Videót kapott a Termék a polcon, méghozzá nem is akármilyet.

Forrás: Atom zenekar

Október 14-én megjelent a debreceni Atom zenekar harmadik lemeze, az Éléskamra EP, mellyel együtt kijött a Termék a polcon című felvételhez készített AI-klipjük is.

– Az Éléskarma a harmadik lemezünk a sorban a 2019-es Audiodopping és a 2020-as Slamasztika nagylemezek után. Az új anyagra öt dalt választottunk végül, amelyek szövegvilágban kicsit alternatívabbak, néhol kísérletezősebbek, elvontabbak. A tempón is tekertünk egy kicsit az előző két albumhoz képest. A dallamosságot az optimális Atom-értéken hagytuk – osztotta meg Tomster, a zenekar énekes-gitárosa.

Mint közleményükben olvasható, a csapat már szeptemberben megjelentette az EP-t felvezető dalt, az Átjárót. A dal Debrecenben, az Agóra Tudományos Élményközpontban készült, ahol most először forgott zenekari videóklip.

A Termék a polcon című dalra animációs videót készített Tomster. Ennek érdekessége maga a technika: szöveges leírás alapján készült, mesterséges intelligencia által generált képeket és animációkat láthatunk benne.

Az Éléskarma lemez limitált példányszámban CD-n is megjelent. Az Atom néhány őszi koncerten is bemutatja az új kislemezét, legközelebb október 22-én a Counter Clockwise társaságában Hajdúszoboszlón, a Rock Caféban, míg november 5-én Budapesten a tízéves szülinapját ünneplő Kozmosz mellett lép színpadra az Akváriumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában