Kultúrtipp

2022.06.15. 09:00

Kiállítás nyílik a debreceni festőművész életművéből

Életmű-kiállítással tiszteleg a Bényi Galéria az idén 90 éves debreceni alkotó, Bogdándy György festőművész munkássága előtt: a tárlat a június 16-ai megnyitón mutatkozik be.

Bogdándy Györgyre büszke a művésztársadalom, hiszen mindenki tanult tőle valamit: leképezni az arc részleteit, létrehozni egy textúrát, megalkotni egy kompozíciót, vagy jóízűen mosolyogni a mindennapok súlyain. A termékeny alkotói éveknek hála több mint 60 munka érkezik a mostani tárlatra, többségében olaj és akril képek, portrék és csendéletek, de ceruza- és szénrajz is helyet kap, melyekből jól kirajzolódnak a mester alkotói korszakai.

Bogdándy György önarcképe

– A Bényi Galéria Debrecennek olyan tere, melyben a helyi alkotókat is megmutatjuk a képzőművészetre érdeklődő közönség számára. A művészmesterek szakmai tudása és bölcsessége olyan értékeket hordoz, melyek mindig iránymutatóak lehetnek mind a szakavatott közeg, mind a hétköznapi emberek számára. Munkásságát pedig mi sem igazolja jobban, minthogy képei közgyűjteményekben, hazai és külföldi magángyűjteményekben foglalnak helyet szerte a világon – közölte Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiállítást június 16-án 18 órakor Arany Lajos művészeti író nyitja meg, és dr. Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere, továbbá Tamus István grafikusművész köszönti a vendégeket.

A megnyitó esten Dombóvári Zsolt csellóművész és Kozma Dávid zongoraművész játékát hallhatja majd a közönség. A kiállítás június 17. és július 7. között ingyenesen látogatható a Bényi Galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában