Fotókkal

2022.06.06. 14:19

A Szentlélekre bízták a debreceni Domonkos Fesztivált

A szeretetközösség minden csoportja hozzátett valamit a naphoz.

Forrás: Czinege Melinda

Egy édesapa és két kislánya vívódott a Szent László Domonkos Plébánia előtt hétfőn, hogy betolhatják-e biciklijüket az udvarra most, hogy ünnepség van. Kitártam a kaput, és olyan barátságos arcot, széles mosolyt pillantottam meg, hogy nyomban elfogott az otthonosság érzése, és „intézkedtem”: betessékeltem a kerekezőket járművestől. Később a Domonkos Fesztivál megnyitóján megerősítést nyert a cselekedet helyessége, a mosoly tulajdonosa, Pálné Böbe ugyanis azt mondta:

kicsi a plébániánk, de minden rendezvény alkalmával bebizonyosodik, hogy van helye mindennek.

A pünkösdhétfői eseményen például elfért a táncház a Debreceni Népi Együttessel, a létavértesi Cifra Palota Bábcsoport előadása, süti- és kávésarok, a népi játszótér, a Debrecen Dixieland Band koncertje.

Pálné Böbe hitoktatótól, a plébánia irodavezetőjétől megtudtuk, a magyar domonkos rendtartomány alapításának 800. évfordulóján, 2021-ben tartott pünkösdi rendezvényük sikerén felbuzdulva kezdték szervezni a mostanit. – Szerettük volna, hogy a Szentlélek irányításával és vezettetése által szerveződjön ez az esemény, és a közösségeink tegyék hozzá, amit tudnak – mondta. Összesen tíz ilyen – 4 és 12 fő közötti – csoport tart foglalkozásokat a Füredi úti templomban. A szeretetközösség képviselői segítettek a főzésben, a tereprendezésben, sütemény-, limonádékészítésben s mindenben, ami ahhoz volt szükséges, hogy telt lélekkel térjen haza az összes résztvevő.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában