A magyar költészet napja

2022.04.09. 07:00

Reflektorfényben a poéta

Szavalóverseny, író-olvasó találkozó és kollázsolás is lesz április 9-én Vámospércsen.

Forgatag tölti meg a Térey János Könyvtárat szombaton a magyar költészet napja alkalmából – tájékoztatott lapunkhoz eljuttatott közleményében a város önkormányzata. 

 

Már délelőtt 10 órakor elkezdődik a városi szavalóverseny, ezt követően Szabó Imola Julianna költővel, képzőművésszel találkozhatnak az érdeklődők. A szerző a beszélgetés után kollázsfoglalkozást tart, és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesület is erre az alkalomra időzíti országos exlibris pályázatának kezdetét. Idén a Petőfi-emlékévhez kapcsolódva a lánglelkű poéta kerül fókuszba. Az eseménysorozat fénypontja pedig Szabó Imola Julianna képadományának átadása lesz. – Büszkeséggel tölt el minket, hogy az egyik legjobb kortárs könyvillusztrátor és szépíró a Térey János Könyvtárnak adományozza öt képét. Az alkotásokat a gyermekrészlegben helyezzük el állandó jelleggel – osztotta meg Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában