Kreatív verseny

2022.04.12. 14:17

Megmutatták a kazinczys diákok, mit jelent nekik Debrecen

Forrás: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Rendkívül nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az első „Debrecen, az én városom” helyismereti kreatív verseny díjátadó ünnepségét a város napján, tudatta portálunkkal Nádházi László intézményvezető.

 

A helyismereti kreatív verseny fővédnöke Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója volt. 

 

Az intézmény új, különleges versenyt hirdetett meg 1-4. évfolyamos tanulók számára. A versenyben résztvevő 3 fős iskolai csapatnak a város egy nevezetességét lapbook formájában kellett bemutatni.

 

A verseny szervezői arra törekedtek, hogy a kreatív versenybe bekapcsolódó gyerekek helyismereti séták, emlékhelyek felkeresése során élményszerűen gyűjtsék az adatokat az albumhoz, de lehetőségük nyíljon az önálló kutatómunkára, személyes tapasztalatuk, véleményük lejegyzetelésére is. 

 

A lapbook készítése során a diákok szinte észrevétlenül el is sajátították a témakörhöz tartozó helyismereti tudást, megerősítve ezzel a városukhoz való kötődést, a helyi értékek ápolását, azok átmentését a múltból a jövőbe.

 

A beérkezett albumokat egy szakmai zsűri pontozta az előzetesen kialakított értékelési szempontok alapján. A lapbookokból az intézmény aulájában kiállítás nyílt, melyek Debrecen életének egy-egy fontos mozzanatait, illetve a város értékeit mutatják be az alsós tanulók szemszögéből.

Forrás: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában