Ezentúl minden évben megismétlik

2022.04.12. 16:09

Különleges lufikkal ünnepelték a magyar költészet napját a Hatvaniban

Forrás: Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Fújod a kedvenc versedet? címmel rendhagyó, szó szerint színes programmal köszöntötték a verset a Debreceni Hatvani István Általános Iskola tanulói és pedagógusai, tudatta portálunkkal Németi Katalin, az intézmény könyvtárosa.

 

A magyar költészet napján, április 11-én reggel mindenki egy lufival érkezett, amelyre kedvenc versét, vagy költőjének nevét írta, és az iskola kerítésére, illetve lépcsőinek korlátjára kötözve tisztelgett a líra nagyjai előtt.

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Az iskolai könyvtár által meghirdetett akcióban együtt mozdultak meg alsó és felső tagozatos diákok, valamint oktatóik. Kezük nyomán az intézmény az ünnepen versek, poéták, és színek kavalkádjában fürdött, háromemeletnyi magasságban, vidáman sorolva a magyar költészet ismert és kevésbé ismert gyöngyszemeit.

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A nap végén a „kitartó” lufik küldetése a családok otthonaiban fejeződött be, hiszen a leszedett léggömböket a gyerekek távozáskor nagy örömmel vitték haza is.

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A szervezők az eseményt a nagy népszerűségre való tekintettel, hagyományteremtő szándékkal ezentúl minden évben szeretnék megvalósítani. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában