Elindult a pályázat

2022.04.26. 17:00

Kösöntyűket várnak idén is a Tímárházba

Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Kösöntyű ékszerkészítő pályázatot amatőr alkotók számára. A feladat egyedi, esztétikus ékszerek készítése barokk művészeti stílusban. Alkalmazható technikák: gyöngyfűzés, gyöngyszövés, gyöngyvarrás, nemezelés, bőrözés, fafaragás, sujtás, csipkeverés, hímzés, szűrrátét-készítés, kerámiakészítés, szövés, szalmafonás, tűzzománckészítés, drótozás, fémművesség, esetleg ezek kombinációja – áll a debreceni Tímárház közlésében. 

Mint írják, egy-egy ékszerrel vagy szettel (lánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű, bross, kézdísz, fejpánt) lehet pályázni. A kész műveket június 25-ig juttathatják el személyesen vagy postai úton a Demki Tímárház – Kézművesek Házába (4024, Debrecen, Nagy Gál István utca 6.). A munkákat egy szakmai zsűri bírálja el, majd ünnepélyes kiállításmegnyitón, illetve díjátadó ünnepségen tárják a nagyközönség elé a műveket. További információ kérhető a +36/30/113-0755-ös telefonszámon.

HBN 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában