Programajánló

2022.04.19. 17:00

Jubileumi koncertekre készül a Szent Efrém Férfikar

Forrás: szentefrem.hu

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Szent Efrém Férfikar április 21-én, csütörtökön 19:30-kor tartja idei húsvéti koncertjét. A jubileumi évben formátumot vált az együttes 11 éve futó Orientale lumen sorozata is. Idén különböző helyszíneken rendezik meg a fellépéseket, így a januári Magyar Zene Házában tartott koncert után most a Kálvin téri Református Templomban hallhatja majd őket a közönség, ahol a Kossuth-díjas énekesnővel, Lovász Irénnel állnak színpadra. 

Április 23-án, szombaton 19.15-kor a debreceni Szent Anna-székesegyházban is felcsendül majd a hangverseny. Három nemzet zenéiből állították össze a műsort: magyar, orosz és ukrán imák, szakrális énekek hangzanak el a nagyböjti, a nagyheti és a húsvéti repertoárból. A hangverseny egyben fohász a békéért, ima a józan észért, könyörgés az emberi irgalmasságért és emlékezés a háború áldozataira és menekültjeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában