Jön a záró tárlatvezetés

2022.02.16. 09:34

Lassan lekerülnek Burai képei a Modem falairól

Az ismert debreceni képzőművész kiállítása vasárnap tárlatvezetéssel zárul.

Burai István festő-, grafikus- és szobrászművész születésének hetvenedik évfordulója alkalmából a Modem néhány hete arra vállalkozott, hogy retrospektív tárlat és az ahhoz kapcsolódó katalógus segítségével vezesse végig az érdeklődő nagyközönséget az ismert debreceni alkotó életművén. – A jellegzetes Burai-karakterjegyek könnyen felismerhetők, de az életműben fellelhető technikai kísérletek gazdagságára eddig kevesebb fény vetült. A tárlat a korai papírmetszeteit, realisztikus, plein air hatású tájrajzait, szenzibilis, absztrakt igényű táblaképeit és szabad vásznait is felvonultatja – ismertette a kiállítást honlapján a Modem. A Burai-retrospektív című emlékkiállítás apropóján katalógus is készült, melyet nemrég a galéria munkatársai mutattak be. 

 

Feltáró szavak végezetül


A kiállítást záró tárlatvezetésen Feledy Balázs művészeti író, művészetkritikus tárja fel az életművet, a kiállítást és a katalógust vasárnap 16 órától. Feledy Balázs több program- és kulturális iroda igazgatója, galériát vezet, valamint művészeti kuratórium elnökeként tevékenykedik. Elsősorban a kortárs magyar képzőművészet, az iparművészet, a fotográfia jelenségeinek kutatója, kiállítások szervezője, kurátora és megnyitója.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában