Fehér VÁSZON

2021.11.17. 19:07

Vasárnapig látogatható a Belső csend című kiállítás

Hajdú-Bihar megye népszerű képzőművészeinek munkáit vasárnapig láthatjuk a Kölcsey Központban.

20211105 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Csend ihlette ecset- és grafitvonások: kiállítás nyílt a Kölcsey Központban.

Fotó: Napló-archív

A tavalyi tavaszi tárlat legnépszerűbb helyi kortárs képzőművészeit felvonultató kiállításon Balla Erika, Fehér Csaba, Gonda Zoltán, Horváth Ibolya, Józsa Poppea, Kocsis Csaba, Komiszár János, Nagy Marcell, Rácz Imre és Zimányi Alajos munkáit láthatja a közönség. A virtuális tárlat a Kölcsey Központ honlapján, illetve Facebook-oldalán volt látható tavaly májusban és júniusban. A Facebook-oldalra több mint 13 és fél ezer szavazat érkezett, az internetes szavazáson legeredményesebben szereplők mutatkoznak be a „Belső csend” tematikában.

A tárlatra a vizuális tárgy­alkotó művészeteket hivatásszerűen művelő, Hajdú-Bihar megyei, debreceni vagy elszármazott alkotók jelentkezését várták a szervezők. Minden pályázó egy-egy művének jó minőségű képét küldte el technikai megkötés és zsűrizés nélkül. A Belső csendet tavasszal a járványhelyzet miatt online formában láthatta a közönség, a valós térben november elején állították ki a műtárgyakat. Puskás István alpolgármester a köszöntőjében felidézte, hogy az elmúlt időszaknak a csend fogalma baljós tartalmat adott, mivel a járvány miatt nem a békesség, hanem a bizonytalanság csöndje volt, s bár eltűnni látszik, az életünk részévé vált. A kiállított munkákon fellelhető derű és életigenlés a biztonságos környezetet mutatja meg – fogalmazott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában