hallgass bele!

2021.11.15. 14:05

Nemsokára befut Dánielfy Gergőék új dala, itt van belőle egy rövid részlet

Közelgő lemezük harmadik számát, a Násztáncot az élet inspirálta.

Dánielfy Gergő és az Utazók koncert a Campus 3. napján

Fotó: Napló-archív

Dal- és klippremiert tart november 19-én, pénteken Dánielfy Gergő és az Utazók. A Násztánc című számról hullik majd le teljes egészében a lepel délelőtt 10 órakor, de a debreceni énekes és csapata ízelítőként egy néhány másodperces anyagot is kiadott róla, mely már megnézhető, meghallgatható a Dánielfy hivatalos YouTube-csatornáján.

Az X-Faktorban berobbant Dánielfy Gergő szombaton hosszú bejegyzésben mesélt a dal hátteréről és üzenetéről. Azt írta, sokat gondolkozott rajta, hogyan fogalmazza meg sorait.

„Rosszul szoktam aludni, mivel pörög az agyam folyamatosan. Mindenen, amin csak lehet. Sokszor azt tartom jónak, ha ezeket a dolgokat a barátaimmal beszélem meg, de ott is nehéz néha megnyílni. Amiről beszélek, azok olyan problémák, amik tőlünk függetlenek és tőlünk függőek. Kérdés, hogy mennyire lehet szétválasztani. Az vagy, amit beengedsz az életedbe…” – szögezte le a posztban, majd kicsit konkrétabban is beszélt az új dalról.

Ez a közelgő albumuk harmadik száma lesz majd, és mint Dánielfy írja, refrénje pár szóból áll, de a legfontosabb, hogy „élni szeretnék!”

„Régebben nem foglalkoztam úgymond semmivel, a legnagyobb problémám az volt, hogy hova menjünk el ebédelni a srácokkal suli után, aztán menjünk-e moziba vagy kosarazni. Akkor még nem volt minden egyes percben előttem egy új hír, reklám, adat bármiről, mert kizártam. Nem érdekelt vagy egyszerűen nem jutott el hozzám. Nem tudom. Egyet tudok, hogy élni szeretnék!” – osztotta meg az énekes, majd mélyebben is boncolgatta a pörgős élet mindennapi kihívásait.

„Vannak a szorongásnak bizonyos fajtái, amit egy társaságból való kirekesztettség is okozhat, egy médiatömegből zúduló cunami, minden olyan hírrel, ami annyira fölösleges az életünkbe…, vagy egy szerelmi csalódás, amitől 3 hétig el tud odáig jutni az ember, hogy 2 kiflit eszik összesen. Egy olyan érzés, ami folyamat azt kérdezi; Megfelelsz te ennek az életnek? Jó vagy ebben a játékban? Nem tudom…” – fogalmazott a benne kavargó gondolatokról Dánielfy Gergő, hozzátéve, azt viszont tudja, hogy amikor megírta ezt a dalt, tudta és nem feledte el azt, hogy mi van az élni szó mögött, de „mégis a fő szál az ott volt, hogy viszont szeretnék! Élni szeretnék!” – zárta sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában