egymástól is tanulhatnak

2021.11.05. 10:38

Jó kapcsolatot ápol testvértelepüléseivel Kaba

A város vezetősége szerint lényeges lenne az iskolák közötti kapcsolat építése is.

A külföldi vendégek a gasztronómiai és a kulturális értékeket is megismerhették Kabán | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A Hajdú-Bihar megyei város három testvértelepülésével, a Romániában található Élesddel és Hegyközcsatárral, valamint a Lengyelország Lublin tartományában található Dzierzkowicével is jó kapcsolatot ápol.

Szegi Emma polgármester elmondta a Naplónak, hogy ugyan tavaly a járványhelyzet sajnos akadályozta a kapcsolat szokásos fenntartását, és nem tudtak közös rendezvényeket szervezni, idén annál inkább igyekeztek pótolni a találkozásokat.

A külföldi vendégek a gasztronómiai és a kulturális értékeket is megismerhették Kabán | Fotó: Napló-archív

Tanulhatnak egymástól

A polgármester megosztotta, hogy Kabáról és Élesdről is 20-20 személy látogatott el idén Lengyelországba egy nemzetközi pályázatnak köszönhetően. A meghívottak között hivatali személyek, intézményvezetők, civil szervezetek képviselői, valamint fiatalok is szerepeltek. A látogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a települések a sajátosságaikat, intézményeiket, civil szervezeteiket megismertessék egymással. Egyebek mellett a kabai néptáncosok is adtak műsort a lengyeleknek. De nem csak a megyénkbeliek utaztak, a romániai és a lengyelországi képviselők is ellátogathattak Magyarországra, méghozzá a Kabai Káposztás Napon látta vendégül őket a város. Itt a helyi sajátosságokat, a gasztronómiai és a kulturális értékeket egyaránt megismerhették a testvérvárosokból érkezők. Szegi Emma szerint ezek az alkalmak arra is jók, hogy tanuljanak egymástól az országok képviselői.

A polgármester kifejtette, hogy a jövőben szeretnék a gyermeküdültetést is megvalósítani a testvértelepülések között. Szavai szerint nagyon lényeges lenne az iskolák közötti kapcsolat erősítése.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában