Oktatás

2021.11.19. 14:46

Ismét bizonyítottak a hatvanisok

Névadójukra emlékeztek pénteken a Debreceni Hatvani István Általános Iskola diákjai és tanárai.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A nap első állomása az intézmény előkertjében található Hatvani-relief volt, melyhez a megemlékezők közösen vonultak le. Felidézték a neves professzor életének főbb állomásait, tudományos tevékenységét. Főhajtásuk szimbólumaként koszorújukat Bertók Krisztina intézményvezető helyezte el.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Ezután az emlékezők csoportja a következő program helyszínére, az iskola folyosóján látható, Hatvani Istvánról összeállított kiállítás megnyitójára indult. A tárlathoz kapcsolódóan tartották meg a „Ki mit tud Hatvaniról?” elnevezésű vetélkedő eredményhirdetését is, melynek feladatsora a tudós professzor életéből, munkásságából magas fokon „vizsgáztatta” a tizenegy résztvevő csapatot. A megmérettetést legsikeresebben teljesítők tárgyi ajándékai mellett lelkiismeretes munkájáért a versenyző csapatok valamennyi tagja igazgatói elismerésben, tanári dicséretben és a programot támogatók ajándékaiban részesült.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Mindeközben az iskola könyvtárában a Debreceni Hittudományi Egyetem „Útravaló – Tudós pedagógusok” című filmjéből non-stop vetítették a Hatvani István professzorról szóló részletet. Ide az osztályok előzetes jelentkezése alapján egész nap szeretettel várták az emlékező diákcsoportokat.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Az egész iskola közösségét megmozgató programsorozattal az intézmény idén is tisztelettel hajtott fejet Hatvani István szellemi hagyatéka előtt, és ismét megmutatta, hogy méltó a tudós-professzor nevéhez – tudatta portálunkkal az oktatási intézmény könyvtárosa, aki egyúttal köszönetet mondott a támogatásért az Agóra Tudományos Élményközpontnak, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának és a Debreceni Református Hittudományi Egyetemnek.

Eredmények

Első helyezés: 5.b

Erdelics Tünde

Fürjész Zsófia

Kaszab Kristóf

Mészáros András

Második helyezés: 6.c

Dankó Barnabás

Fehér Béla Simon

Kocsár Gergő

Vállai Dániel

Harmadik helyezés: 6.c

Rozsondai Panna

Torkos Fanni

Torkos Petra

Varga Zita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában