Nem káprázat, őszinteség kell!

2021.10.07. 10:57

Így tinderezünk mi: az internetes ismerkedésről írt könyvet a debreceni Bakó Zoltán

Eddig elsősorban novellái által ismerhette a közönség, most Vadászidény, avagy az online ismerkedésről férfiszemmel című kötetéről kérdezte a Napló a szerzőt.

Fotó: Matey István

– Eleinte csak sztorizgattam a közösségi médiában – persze csak az ismerőseim szórakoztatására – így nem volt véletlen, hogy az egyik Tinder-randimból is írtam egy kis novellát, amire minden addiginál több tetszésnyilvánítás érkezett. Már egy ideje terveztem, hogy könyvet írok, de ekkor éreztem, hogy itt az ideális téma, eljött az én időm – idézte fel a kötet születésének előzményeit.

Bakó Zoltán őszintén vallott tapasztalatairól. A szerző már a következő könyvén dolgozik | Fotó: Matey István

Fatörzs és fűszál egyszerre

A szerző Londonból hazatérve a hatósági karantén napjaiban töltötte le a Tindert, ami a kijárási korlátozások idején a megszokottnál is népszerűbb volt a párkeresők körében, és ahogy gyarapodtak az online találkozások, úgy sokasodtak a tapasztalatai is. – Az egyik legszembetűnőbb felismerés az volt, hogy az emberek gyakran önmagukkal sincsenek kontaktusban, mégis a külvilágtól várnak minden visszajelzést. A nők leggyakrabban arról panaszkodnak, hogy nincsenek már „igazi férfiak”, egyre több a tróger és az alkalmi kapcsolatot kereső – összegzett a Vadászidény írója.

– A nőknek nem felfújt izom, sportkocsi és aranyóra kell. Nekünk, férfiaknak ezeket a külsőségeket félre kell tennünk, mert a saját esélyeinket és a kollektív re­noménkat rontjuk – fejtette ki Bakó Zoltán, majd megosztotta azt is, hogy tapasztalatai szerint mi az, amire a nőnek igazán szüksége van: intelligencia, humor, odafigyelés, a férfi abban a lao-cei értelemben, amikor egyszerre fatörzs és fűszál, vagyis az erős hátország és a gyengédség. A szerző szerint sokat elmond a férfiak önbecsüléséről, hogy a legtöbben pénzzel akarnak szerezni szerelmet, szexet, szeretetet, emellett gyakran vezetnek félreértéshez az első randin a luxuséttermek harmincezer forintos számlái is. – Leggyakrabban a hölgyek elkápráztatása a cél, amivel egyáltalán nem értek egyet – hangsúlyozta, ő ugyanis minden, arra érdemes találkozót minél hamarabb a valós térbe, egy szimpla tea vagy kávé mellé szervezett meg.

A könyv többek között bemutatja az online ismerkedés sztereotípiáit, de azt is megtudhatjuk, milyen változatos a randik kimenetelének skálája. Pikáns részletekkel gazdagított szórakoztató valóságrajz tizenhét fejezetben: ez a Vadász­idény.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában