Sikeres előadás

2021.10.27. 12:43

Először álltak színpadon a létavértesi bábosok

Már most emléklap őrzi a teremburások országos elismerését.

A bábcsoport tagjai Pappné Győri Tünde csoportvezetővel | Fotó: városháza

Alig egy hónapjuk volt arra, hogy felkészüljenek, így nem csoda, hogy sürgette az idő a Terembura Bábcsoport tagjait. Az Arany János-iskola alsó tagozatosaiból szeptemberben megalakult társulat ugyanis már október 11-én megmérettette magát a Vojtina Bábszínházban megtartott Hajdú-Bihar Megyei Bábfórumon. Az előtte való napon pedig főpróbára álltak a helyi művelődési ház színpadára, ott a szülők és hozzátartozók láthatták a műsorukat.

A csoportot Nagyné Bodácska Éva és Pappné Győri Tünde, a Gyermeksziget Óvoda–Bölcsőde óvodapedagógusai vezetik. Első alkalommal Az égig érő paszuly című népmesét dolgozták fel a gyerekekkel közösen.

A bábcsoport tagjai Pappné Győri Tünde csoportvezetővel | Fotó: városháza

Szorgalmuk eredménye

A sikeres megyei bemutatkozás eredményeként október 16-án Lakitelekre, a Nemzeti Művelődési Intézet által rendezett IV. Bűvös Bábos Szemlére utazhattak a gyerekek, s ott az ország kilenc különböző településéről érkezett csoportok mellett mutatták be a műsorukat.

– Kisvárosunk példaértékű összefogásáról, a szülők segítő, támogató hozzáállásáról tanúskodik, hogy ilyen rövid idő alatt a bábcsoportunk országos bemutatkozási lehetőséget kapott. Reméljük, hogy működésünk sikeres és hosszú életű lesz – mondta Pappné Győri Tünde.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában