Határtalan sikerek

2021.10.29. 12:03

Dupla jubileumot ünnepel a debreceni táncegyesület alapítója

A Rhythm & Shoes ­Dance Club a húszéves fennállását ünnepli.

Fotó: Lévai Péter-archív

Tavaly volt húsz­éves a debreceni Rhythm & Shoes Dance Club, a jeles évfordulót azonban idén novemberben ünneplik meg. Badacsonyi Róberttől, a klub alapítójától megtudhattuk: társulatuk a klasszikus amerikai sztepptánc és az ír sztepptánc műfajának népszerűsítését, formanyelvének oktatását tűzte ki céljaként.

Badacsonyi Róbert sztepptáncos idén a pályafutása harmincadik évét tölti | Fotó: Lévai Péter-archív

A Napló érdeklődésére elmondta, rendszeresen kapnak meghívásokat különféle kulturális rendezvényekre, bemutatókra, fesztiválokra, évente többször indulnak hazai és nemzetközi versenyeken. – Jelenleg két dátum is nagyon fontos számomra: ahogyan azt korábban említettem, húszéves az egyesületünk, illetve az idén a táncpályafutásom harmincadik évét is ünnepelhetem. A járványidőszak a mi dolgunkat sem könnyítette meg, de még így is azt mondhatom, egy olyan csapat tagja lehetek, amit bárhol, bármikor családként említhetek. Körülbelül kéttucatnyian országosan egyedülálló módon műveljük a műfajt, nagyon lelkes gárdáról van szó, akiknek a tánchoz való hozzáállása mindenképpen példamutató. Bízunk abban, hogy méltóképpen megünnepelhetjük az elmúlt két évtizedet, illetve hogy a jövőben tovább bővülhetünk – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában