gálaest

2021.10.22. 16:55

Détár Enikő: Sámsonban rögtön szeretettel fogadtak

Détár Enikőnek a fiatalabb korosztállyal jó a kapcsolata, segíti a tehetségeket javaslataival, tanácsaival.

Détár Enikő partnerével, Baranya Dávid táncművésszel a Dancing with the Stars egyik adásában | Fotó: MW-archív

Fotó: Knap Zoltán

Détár Enikő előadóművész tartott gálaestet nemrég Hajdúsámsonban az idősek hónapja alkalmából. A fellépés után egy kötetlen, őszinte beszélgetésre került sor a művésznővel a színfalak mögött. Mint kiderült, Détár Enikő számára nincs különbség fellépések között a tekintetben, hogy nagyvárosban vagy vidéken történik-e. Egy fellépőnek nagyon fontos a közönség szeretete, ezáltal hatványozódik az energia is.

Itt, Sámsonban azt éreztem, amikor kiálltam, hogy rögtön szeretettel fogadtak. Nem kellett dolgozni érte, és ez energiát adott

– árulta el.

Sokat tett a sikerért

Azt is megtudtuk, fiatalabb korában arra vágyott, hogy forgasson, főleg drámai vonalon és gyógypedagógus szeretett volna lenni, dolgozott gyermek- és ifjúságvédelmi intézetben. Egy kedves barátja javasolta neki, hogy zenész szakra jelentkezzen, így került a zene világába. Nem volt képzett zeneileg és tánc vonatkozásában sem akkor. Az affinitása megvolt, és nagyon sokat tett sikeréért a szorgalmával. – Ami akkor fájt, utána a javamat szolgálta – emlékezett vissza.

A fiatalabb korosztállyal jó a kapcsolata, segíti a tehetségeket javaslataival, tanácsaival. Ha valaki megkérdezi a véleményét, azt őszintén elmondja, de óvatosan, nem megbántva fogalmazza meg.

Szerintem nem csak egyféle jó létezik. Többféleképpen lehet énekelni, játszani. Fontos, hogy hinni kell önmagunkban

– hangsúlyozta a művésznő.

A Dancing with the Stars show-műsorban való szereplése élete egyik ajándéka volt. Válasza arra a kérdésre, hogy vállalna-e egy ilyen jellegű felkérést újra, egyértelmű igen volt. – Ha kapsz egy lehetőséget, ami érdekel, használd ki! – vallja.

Détár Enikő partnerével, Baranya Dávid táncművésszel a Dancing with the Stars egyik adásában | Fotó: MW-archív

A próbák alatt a táncpartnerét mesterének tekintette, aki szeretettel és tehetséggel foglalkozott vele, biztatta, de amellett szigorú is volt és számonkérő. – Pár hónap alatt sokat fejlődtem; magát is meglepi az ember és a környezetét. Önmagam felé volt egy tapasztalás – mesélte Détár Enikő.

A színésznő jelenleg 12 darabban játszik, több színházban. Napi több órát táncol, ami nagyon jó kondit ad számára, és lesz egy önálló estje is zongoraművésszel.

Van bőven feladat, szeretném a vállalt fellépéseket tisztességgel teljesíteni. A visszajelzésekre, a visszacsatolásra pedig mindig szükség van

– zárta e gondolatokkal az interjút Détár Enikő.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában