élménydobolás

2021.10.17. 09:12

Beteg gyerekek arcára csalt mosolyt a debreceni előadóművész

Közös zenélésre hívta őket Budai Krisztián.

Fotó: Budai Krisztián-archív

Beteg gyerekeket invitált a napokban élménydobolásra Budai Krisztián ütőhangszeres előadóművész. A debreceni férfi már régóta szeretett volna segíteni azokon a kisgyermekeken, akiknek mindennapjaik része az életért való küzdelem. Körülbelül három éve járja a megyét különféle programjaival; többnyire általános iskolákban tart ütőhangszeres foglalkozásokat, azonban úgy érezte, eljött az ideje, hogy beteg gyerkőcök arcára is mosolyt csaljon. A közelmúltban Domonyvölgyben járt egy családi napon, ahol rákbeteg lurkók álmait váltotta valóra azzal, hogy valamennyi időre zenészek bőrébe bújhattak. – Sokáig nem ismertem a Ments Életet Alapítvány munkáját, de mivel figyelemmel követem a kapus, Gulácsi Péter munkásságát, betekintést nyerhettem a tevékenységükbe. Tudniillik a magyar válogatott labdarúgó már régóta segíti a gyilkos kórral küzdő gyerkőcök életét – ez pedig mindenképpen arra inspirált, hogy hasonlóan cselekedjek.

Mindig is szerettem volna valami értelmeset csinálni, valami értékeset adni, s úgy érzem, most sikerült

– nyilatkozta lapunk megkeresésére.

– A rendezvényhelyszín már alapból úgy nézett ki, mint egy ékszerdoboz, a csemeték pedig csak még ragyogóbbá tették az eseményt. Az odaérkező kicsikkel együtt doboltunk, valójában egy kisebb dobkört hoztunk létre, ami láthatóan nagyon tetszett nekik, a végére pedig egészen jól belejöttek. Úgy érzem, a célomat elértem, ugyanis maradandó élménnyel térhettek haza. A jövőben mindenféleképpen szeretnék hasonló programokon részt venni, a szervezőkkel már meg is beszéltem: legrosszabb esetben jövőre ugyanekkor, ugyanitt! – fűzte hozzá.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában