A tudás fája

2021.09.09. 16:06

Múzeumpedagógiai információs napot tartottak Létavértesen

A résztvevők szívesen megosztották gondolataikat a képzésről.

Fotó: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény

A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény adott otthont a Múzeumok Oktatási és Képzési Központja (MOKK) múzeumi szakemberek számára meghirdetett, „A tudás fája, avagy a MOKK képzéseinek hasznosítása a résztvevők szemszögéből” című információs napnak a közelmúltban.

Az Álmosdról, Debrecenből, Hajdúnánásról és Hajdúszoboszlóról érkezett kollégáknak Kővári Emese, a gyűjtemény vezetője mutatta be a rendkívül értékes kiállítást, vázolta jelenlegi munkájukat és ismertette terveiket.

Kővári Emese bemutatja a gyűjteményt | Fotó: Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény

Interneten kapcsolódott a fórumhoz Szu Annamária, a MOKK fejlesztési osztályvezetője, aki részletes tájékoztatást adott a jelenlegi képzésekről, azok célcsoportjairól, illetve a múzeumok munkatársai körében hasznosítható tudásról. Az elhangzottakat megerősítették az elmúlt két évben képzéseken résztvevők gyakorlati tapasztalatai. Vaskó Istvánné, Daróczi Bordás Andrea, illetve a házigazdák részéről Kővári Emese és Pákozdi Dávid is szívesen megosztották gondolataikat a képzésekről, azok gyakorlati hasznáról, az abban résztvevők között létrejött kapcsolatrendszer napi munkájukat segítő hasznáról. Rendkívül ötletgazdag beszélgetés során számos javaslat született, és többen újabb képzéseken is részt vennének, akár online formában is.

A találkozón tartalmas műhelymunka keretében egymást kölcsönösen segítő tanácsok, aktuális pályázati lehetőségek, tervezett rendezvények és projektek hangzottak el. A közös munka szép eredménye volt a Korompainé Mocsnik Marianna megyei múzeumi koordinátor által pedagógusok számára készített múzeumpedagógiai naptár, amely ajánlásokat tartalmaz a 2021/2022-es tanév első félévére óvodás kortól a középiskolás korosztályig – tudtuk meg Kővári Emesétől.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában