öröm, zene

2021.09.10. 14:19

Minden korosztály jól mulat Pintér Timi koncertjein

Pörög az élet a debreceni énekesnő körül, de ő ezt egyáltalán nem bánja.

Fotó: Pintér Timi-archív

A covidhelyzet miatti leállás után nyárra újra fellendült a szórakoztatóipar, és ennek megfelelően a koncertek is beindultak: az előadók végre újra együtt bulizhattak, bulizhatnak rég látott közönségükkel akár a fesztiválokon, akár a kisebb, szinte családias hangulatú rendezvényeken. A mulatós slágereiről ismert Pintér Timi ugyan nem esett ki teljesen a vérkeringésből, de fellépései jócskán besűrűsödtek az elmúlt időszakban. A debreceni énekesnő minderről, egy fontos elismerésről és jövőbeli terveiről is beszélt a Hajdú Online-nak.

Mint azt elöljáróban elmondta, nagyon jól érzi magát, különösen most, hogy ismét dolgozhat. – Az ember szinte újjászületik, ha újra közönség előtt, színpadon van. Tévéfelvételeim eddig is voltak, melyekre készülni kellett, de azért az mégis más – osztotta meg az énekesnő, majd elárulta, nemrég egy igen különleges felvételen is részt vehetett, immár másodjára kapott ugyanis meghívást Nótár Mary Dana-Dom című műsorába. Mindezt órási megtiszteltetésnek, de egyben nagy feladatnak is tartotta, mégpedig azért, mert ez a felvétel teljesen élőben, cigányzenekarral történt, előzetes próbákra nem volt lehetőség. A produkciót egyébként ötszáz fős közönség kísérte figyelemmel.

Pintér Timit nem olyan túl rég egy másik nagy megtiszteltetés is érte, platinadal lett ugyanis a Máró című szerzeménye, mely először egy tavaly nyári válogatáslemezen jelent meg, de Timi decemberi, Új világ című albumán is helyet kapott. Az ezért járó elismerést a pandémia miatt csak néhány napja, augusztus utolsó hétvégéjén vehette át az énekesnő egy televíziós felvétellel egybekötött díjkiosztón, melyen a művészek elő is adták díjazott dalaikat.

Amiért megéri

Pintér Timi elmondta, tavaly novemberben egyórás raktárkoncertet tarthatott zenekarral, táncosokkal kiegészülve, majd jött a „nagy leállás”. Ezt követően idén júniusban lépett fel újra, a visszatérésnek pedig igencsak megadta a módját: 120 perces nagykoncerten láthatta őt a közönség a hajdúszoboszlói Múzeumok éjszakája-programsorozaton, mely hagyományosan az énekesnő „nyárindító” bulijának számít. A nagyüzem viszont augusztusban indult be igazán, egész pontosan kisfia első születésnapján, 14-én, egy falunapi koncerttel, emiatt a családi ünneplést is ki kellett hagynia. És hogy milyen volt ekkora szünet után újra a deszkákon, közönség előtt előadni a jól ismert slágereket?

– Fantasztikus érzés volt, nagyon hiányzott. Újra önmagam vagyok, látszik, hogy kellett nekem. És szerintem minden előadó nevében mondhatom, hogy nagyon ki voltunk már éhezve a közönségre, arra, hogy velünk énekeljenek. Akárhova mentem, mindenhol szeretettel fogadták a műsoromat: táncoltak, tapsoltak, énekeltek, nem akartak leengedni a színpadról. Az meg különösen jó érzés, ha a polgármester azt mondja, jó döntés volt, hogy engem választott. Ezek megerősítenek abban, hogy igen, azért tanultam, hogy ezt csinálhassam, és jól döntöttem, hogy ezt választottam. Néha nehéz az út, de egy szép szakmáról van szó – osztotta meg Pintér Timi, aki egyik koncertjéről egy szép emléket is elraktározott.

– Van egy dal, ami a kisfiam nagy kedvence. Ő még pocaklakó volt, mikor készült az új lemezem, és amikor meghallotta ezt az íródó dalt, mindig hevesebben mozgatta a kezét-lábát. Először azt hittem, csak véletlen, de nem az volt, észrevettem, hogy tetszik neki. Gyakorlás, hallgatás közben a gyermek folyamatosan „táncikált” a hasamban – mondta el az énekesnő, hozzátéve, hogy a mozgolódás erre a bizonyos számra a pici megszületése után sem maradt abba. Ezt a sztorit Timi a koncertjein is megemlíti, így volt ez azon a fellépésen is, melyet épp a kisfia első születésnapján tartott.

„Óriási tapsot és gratulációt kaptam, a közönség átérezte, hogy én anyaként velük vagyok, nem pedig a kisfiammal, ez jó érzés volt”

– osztotta meg Pintér Timi, aki férjével, Ruha Tamás humoristával egyébként altatni is erre a számra szokta a kicsit. A bűvös dal egyébként a Pálinka címet viseli; ezen a vicces együttálláson rendre jót nevet a közönség is, visszacsatolásaik pedig csak megerősítik az énekesnőt abban, hogy jól csinálja, amit csinál.

– Az idősebbek odajönnek hozzám gratulálni és azért, hogy elmondják, jólesett a lelküknek, hogy végre egy kicsit elengedhették magukat, énekelhettek, mozoghattak – mondta a mulatós zene sztárja, akinek fellépésein egyébként mindenféle korosztály megtalálható, még a legkisebbek is. Pintér Timi pedig kifejezetten örül annak, hogy zenéjével életkortól függetlenül sikerül megfognia az embereket.

A debreceni előadó fejében már van néhány új dalterv, de a klipforgatási munkálatokba is szeretne visszarázódni. – Régen is ontottam magamból a klipeket, ez hiányzik, és hiányolják is. Úgyhogy most szeretnék ráállni a kisfilmekre, mert az új dalokat akkor fogja igazán megismerni a közönség, ha klip is készül hozzájuk – mondta végezetül.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában