A rögtönzés fesztiválja

2021.09.09. 14:26

Két napon át tart az idei Zajkert

Jubilál az improvizációs zenei találkozó: tízéves a debreceni Zajkert.

Fotó: Lyuhász Lyácint-Archív

Kiszámíthatatlan, nem kategorizálható, programozott ösztön durva mellékhatásokkal – fémjelzi magát Debrecen legzajosabb fesztiválja, mely szeptember 10-én és 11-én várja a közönséget a Modemben. A Zajkert először 2011-ben nyitotta meg kapuit a Modemben, a Lyuhász Lyácint Bt. és az NDK (Neue Debreczenische Kunst) kezdeményezésére. A Naplónak Bíró Kornél főszervező nemrég arról beszélt, hogy a Zajkert megszokottan összművészeti buli, de ez alkalommal a kiállítások elmaradnak, a látványról VJ KristofLab gondoskodik. – Az eddigiektől eltérően a IX. Zajkert nem egy, hanem két napig, illetve ettől az évtől két színpadon sorakoztatja fel a zenei improvizáció hazai és külföldi jelességeit.

A 30., jubileumi évében járó „házigazda”, a debreceni Lyuhász Lyácint Bt. mellett olyan külföldi előadót is hallhatunk, mint az ambientes, drone zenét játszó német N vagy a német–svájci Bu.d.d.A. A koncertek sorát szombaton 23 órától a Lyuhász Lyácint Bt. emelkedett hangulatú, ünnepi műsora zárja Gyöngy Dániel táncművész közreműködésével. – A Zajkert fogalmának meghatározása függ az alkotás módjától, a használt eszközöktől, az előadók számától, az előadás rendszerétől és a hatásfok nagyságától. Összművészeti szeánsz, a zene, a képzőművészet találkozása által manifesztálódó katartikus élménymassza nemzetközi koprodukcióban – ajánlja a programot honlapján a Modem.

SzD

Borítókép: A Lyuhász Lyácint Bt. idén ünnepli 30. születésnapját, a Modemben ünnepi műsorral zárják a IX. Zajkertet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában