katonazene

2021.09.16. 17:23

Jótékonysági hangversenyt adott a Debrecen Helyőrségi Zenekar

Vastapssal jutalmazta őket a hajdúböszörményi közönség.

Fotó: Somogyi András törzsőrmester / bocskaidandar.hu

Nagy sikerű jótékonysági hangversenyt adott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara Hajdúböszörményben, ezzel is támogatva a Bocskai téri református templom orgonájának felújítását, tudatta honlapján a dandár.

Mint emlékeztetnek, Magyarország egyik egyedülálló orgonáját Országh Sándor építette 1882-ben. Tizenkét évvel később Angster József által átépítette a hosszú karzatról a nyugatira. Az orgona az ország negyedik legnagyobb Angster típusú hangszere, amely az idő múlásával már felújításra szorul. Ebben a három éve tartó projektben – a városvezetés és a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség felkérésének eleget téve – a Debrecen Helyőrségi Zenekar is szerepet vállalt.

A katonazenekar az est első részében olyan nagy zeneszerzők műveit adta elő, mint Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy, Michael Arnold Kamen, Stradella, míg a második részben Kéler Béla, Kodály Zoltán és Hidas Frigyes szerzeményei csendültek fel. A nagy sikerű hangversenyt felállva, vastapssal hálálta meg a hallgatóság, a szervezők pedig köszönetüket fejezték ki a katonazenészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában