oktatás és turisztika

2021.08.01. 10:50

Új lehetőségek lesznek a felújított Rhédey-kastélyban

Több százmillió forintból közösen fejlesztettek a szomszédos települések.

Kívül-belül megújult a zsákaiak büszkesége, a Rhédey-kastély | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVACS PETER

– A Rhédey-kastélyt 250 millió forintból újítottuk fel. Az épületet kulturális, oktatási és turisztikai célokra egyaránt használjuk majd – válaszolta a Napló kérdésére Kovács Kálmán, Zsáka polgármestere, majd sorolta, hogy felújították a homlokzatot a borospincét, korszerűsítették a vizesblokkokat, a biztonsági rendszert és a nyílászárókat. Az új elemek között szerepel a rendezvénytér és a díszkivilágítás, továbbá kialakítottak egy parkolót és egy kerékpártárolót is.

Kívül-belül megújult a zsákaiak büszkesége, a Rhédey-kastély | Fotó: Napló-archív

Kiállítások

A megépült Hagyományőrző Huszárlovas bemutatópálya színpaddal és egy 200 férőhelyes, részben fedett lelátóval rendelkezik. A fenntartható fejlődés érdekében 20 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepítettek az épület „Mesterségek háza” részének tetőfelületére. – A kastélyban és annak területén rendezvényekkel, állandó és időszakos kiállításokkal várjuk az idelátogatókat – válaszolta Kovács Kálmán, Zsáka polgármestere az itteni eseményekkel kapcsolatos kérdésünkre. A jövőbeli tervek között szerepel egy közel 100 négyzetméteres, négy évszakos rendezvényközpont, amely a meglévő kastélypavilonhoz kapcsolódik majd.

A kastélyfelújítás Berettyóújfaluval közös pályázattal valósult meg, a települések együttműködését a jövőben is szeretnék folytatni – tudatta Kovács Kálmán.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában