Oda és vissza

2021.08.10. 13:31

Második helyezést értek el a megye lelkes tanulói az Országos Tolkien Versenyen

A szóbeli döntőre június 12-én került sor a csodás Margitszigeten.

Fotó: jozsanet.hu

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola lelkes tanulói – Gonda Zsuzsanna, Hunyadi Borbála, Kondor Marcell – 2. helyezést értek el a komplex és kreatív feladatokat tartalmazó akadályversenyen – írja a Józsanet.

A hobbit kategóriában induló, Dankuné Nagy Gyöngyi tanárnő által felkészített kis csapat a számos elődöntőn szerzett pontszáma alapján meghívást kapott az országos megmérettetésre.

Fotó: jozsanet.hu

Az iskola számára rendkívül fontos a tehetséggondozás, s az Országos Tolkien Versenyen való részvétel alkalmat biztosított a tanulóknak kreativitásuk, intellektusuk kibontakozására, az önálló ismeretszerzésre, kutatómunkára.

Az 5 levelezős fordulóból álló elődöntő során a lorántffys diákok bizonyították A hobbit és A Gyűrűk Ura című világhírű regények univerzumában való jártasságukat. A változatos feladattípusokat sikeresen oldották meg, elmélyültek a tolkieni mitológia világában, s írtak krónikát, verset és dalszövegeket a hobbitok, törpök és tündék varázslatos világáról, felismerték a regényben említett mesterséges nyelveket, s nem fogott ki rajtuk a tengwar írásrendszerből történő fordítás sem.

A végső megmérettetésre saját tervezésű, tünde rúnákkal, s a csapat nevére utaló szimbólummal díszített pólóban, s hasonlóan jelképes zászlóval jelentek meg a lorántffys versenyzők.

Fotó: jozsanet.hu

A döntőn válogatott, Középfölde hagyományaival kapcsolatos kvíz, térképfelismerés, idővonal, Activity, pantomim, élőkép és számtalan játékos, kreatív feladat tette próbára a versenyzők tudását és ügyességét.

A Margitszigetre való utazás a Debreceni Tankerületi Központ segítségével és támogatásával valósult meg. Az alkotás és a fantázia értékeit középpontba állító verseny után ugyan fáradtan, de elégedetten, kellemes élményekkel gazdagodva tértek haza a kisdiákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában