közös ünnep

2021.08.23. 08:42

A család egységéről és fontosságáról hirdettek igét Körösszakálon

Boldogasszony ünnepén illusztris egyházi közösség hirdetett igét.

Fotó: Vmirjáncki József

Hívekkel és az egyház vezetőivel telt meg szakáli ortodox templom vasárnap. Ionut Negrau helyi ortodox tisztelendő köszöntötte paptársait, Bacan Aurelt és Sorin Muresanut, valamint Cosmin Pop Florentin ortodox esperest és a magyarországi ortodoxok püspökét, Siluan Atyát. A szentmise lebonyolításában segédkezett Borse George, Moldovan Mircea Ricsi és Karácsony János Körösszakál és Körösszegapáti ortodox kántorai.

Ionut Negrau, Becan Aurel, Siluan Püspök, Cosmin Pop Florentin, Sorin Muresanu | Fotó: Vmirjáncki József

Megtisztelte jelenlétével és megjelent a templomban Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat alelnöke, továbbá a település jegyzőnője, Urayné Szilágyi Márta.

Siluan Atya elmondta, hogy az elmúlt héten ünnepelték a hívek a Boldogasszony ünnepét, amely az ortodoxok egyik nagy egyházi eseménye. Ilyenkor az emberek többet imádkoznak, gondolnak szeretteikre, emlékeznek elhunytaikra. Ez különösen fontos most, amikor hozzánk is egyre közelebb kerülnek azok az eszmék, áramlatok, amelyek nem becsülik a családot. Az pedig több ezer éves szentírás, hogy a család anyából, apából, nagyszülőkből és gyerekekből tevődik össze.

A szeretetnek ebben a közösségben kell a legszorosabban megnyilvánulnia. Itt lehet leghamarabb megtanulni és cselekedni ezt az igen fontos emberi érzést. Az ünnepi mise végén a püspök díszes oklevelet adott át az ikonfestő táborban részt vett tanulóknak. Berkéné Monok Irén, a településen működő Román Nemzetiségi Egyesület nevében könyvvel ajándékozta meg a gyerekeket.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában