Campus Fesztivál 2021

2021.07.25. 18:00

Nem csak a huszonéveseké a fesztivál!

Kowalsky meg a Vega, Majka, Rúzsa Magdi, Ákos – csak néhány koncert, amit nem akartak kihagyni.

Fotó: Kiss Annamarie

Kikapcsolódni vágyó családokkal és szórakozásra éhes fiatalokkal úton-útfélen találkozhattunk a Campus Fesztiválon, de nem maradtak otthon a közép és az idős korosztály képviselői sem: ők is szép számmal voltak jelen és bőszen gyűjtötték az élményeket. Kíváncsiak voltunk, az utóbbi tábort erősítők miként múlatják el az időt a fesztiválon. Volt, aki egy hátizsákkal egyedül indult neki a többnapos rendezvénynek, és akadt olyan is, aki izgatottan régi, jó barátaival együtt állt sorba a jegypénztáraknál.

A Napló által megkérdezettek közül többen azt mondták, hogy azért váltottak karszalagot idén, mert már korábban is voltak a Campus Fesztiválon, és az első élményeik olyan jók voltak, hogy azóta is visszajáró vendégei a rendezvénynek. Többen pedig kiemelték, hogy itt mindig biztonságban érzik magukat és igazán önfeledten szórakozhatnak.

Találtak kedvükre valót

– Voltunk Punnany Massif- és Follow the Flow-koncerten, ezeket semmi pénzért nem hagytuk volna ki, de nagyon szeretjük a Mystery Gang zenekart is. Most kicsit leültünk pihenni, de csak azért, mert már végigtáncoltuk a délutánt – mondta el a Naplónak a 63 éves Erzsébet, aki két évvel fiatalabb húgával Püspökladányból érkezett a cívisvárosba. Péntek késő este futottunk velük össze egy színpad előtt kialakított pihenőnél, akkor azt mondták, maximálisan kiélvezik a fesztivált. – Nagyon sokrétű ez a rendezvény. Sok színpad van és még több fellépő, így biztosan mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusat.

„Azt üzenjük mindenkinek, hogy ne adják fel, élni így érdemes”

– tette hozzá. – Érzem, hogy élek! – így felelt Beáta, amikor azt kérdeztük tőle, miért látogatott ki a rendezvényre. – Sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz még ilyen lehetőségünk, az elmúlt időszak sok mindenre megtaníthatott bennünket. Az 52. születésnapomat itt ünnepeltem meg a Campuson, és elmondhatom, hogy fergeteges koncerteken buliztam. A Subscribe szenzációs volt, előtte pedig a Road zenekart hallgattam meg – sorolta.

Az 56 éves Katalinnal a Nádudvari Gasztro Színpad előtt váltottunk néhány szót. Azt mondta, a férje miatt jött el a fesztiválra, de végül nem bánta meg, mert valóban sok koncert van, ami érdekes számára. – Jól érzem magam, szerintem nem csak a fiataloknak érdemes ide eljönni. A járvány miatt sokat voltunk otthon, a négy fal között az elmúlt időszakban, de nemcsak ezért jó eljönni ide, hanem azért is, mert a Campus Fesztivál egy igen neves rendezvény. Az egész országból érkeznek ide vendégek – tette hozzá.

Gyuri bácsi!

A fellépők között is találhatunk olyat, aki megélt már néhány x-et, de még mindig aktív. A 82 éves Korda György és a 68 éves felesége, Balázs Klári koncertjét sajnálhatja, aki kihagyta. Futkosott a hideg a karunkon, mikor a színpad előtt, 10 perccel a kezdés előtt a tömeg már skandált: „Gyuri bácsi! Gyuri bácsi!” S amikor a művészházaspár vasárnap 0 óra 30 perckor a színpadra állt, a tömeg egy emberként éltette őket. Ne higgyük azt, hogy ez a koncert az 50 pluszos korosztálynak szólt. Sőt, ők voltak kevesebben, a tizen-, huszonévesek uralták a placcot. A stadion előtti tér tömve volt, nem láttuk, meddig ér a tömeg, nem is csoda, hogy egy pontnál nagyszínpadot követelt a közönség Kordáéknak. Még ha nem is nagyszínpadot, de valamivel nagyobb színpadot és nagyobb teret megérdemelt volna mind az előadópáros, mind a közönség. Vannak kétségeim, hogy a hátrébb egyáltalán hallották, milyen dal szól éppen. Gyuri bácsit valószínűleg nem hallották, de a közönség tolmácsolásában mindig tudni lehetett, milyen dal szól éppen. Klárika jó feleség módjára hagyta kicsit pihenni is urát, többször volt olyan, hogy csak ő énekelt, addig Gyuri bácsi a háttérbe vonult szusszanni néhány percet. Így kell megöregedni – ki tudja hány ember fejében futott át ez a gondolat a koncert alatt. Az éjszaka közepén 82 évesen a színpadon lenni, miközben több ezer ember zengi a több évtizeddel ezelőtt született dalokat – mi ez, ha nem egy irigylésre méltó életpálya? Ez a szép a Campusban, ugyanaz az ember, aki előtte Majkára, vagy éppen Tankcsapdára bulizott, az Korda Gyurival együtt üvöltötte: reptér!

BBI, KD

Borítókép: A középkorúak is képviseltették magukat a fesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában