emlékezetes program

2021.07.14. 09:00

Csökmőn lépett fel a Jászai-díjas Gál Tamás

A Jászai-díjas Gál Tamás a közönséget is bevonta a játékba | Fotó: Faluház-archív

Szlovákiából érkezett a Csavar Színház két művésze Csökmőre, akik Petőfi Sándor remekművét, A helység kalapácsát adták elő a szép számmal megjelent közönségnek. Gál Tamás Jászai-díjas színművész remek játéka, előadásmódja mellé Mester László zenész színvonalas produkciója társult. Jól ismert népdalok is felcsendültek a két előadótól, amitől igazán a Petőfi által elképzelt kis falu kocsmájában, templomában érezhették magukat a megjelentek. A nézőket lenyűgözte a színész tehetsége, aki időnként a közönséget is bevonta az előadásba. Volt néma csend, volt kuncogás, volt jóízű nevetés, a végén pedig tapsvihar. Gál Tamás elmondta, hogy nagyon örül a sikernek, hiszen ez azt jelenti, hogy a program elérte a célját.

A Jászai-díjas Gál Tamás a közönséget is bevonta a játékba | Fotó: Faluház-archív

A Faluház még tavaly kapcsolódott az országos Déryné Programhoz, aminek az a célja, hogy színvonalas előadásokat közvetítsenek a kis településekre. Az intézmény a program támogatásával idén nyáron három előadásban részesül, és már másik kettőre is benyújtotta igényét, amelyek őszre várhatóak. Legutóbb Fabók Mancsi bábművész volt a Faluház vendége, aki Mikszáth Kálmán A fekete kakas művét vitte színpadra. Július 22-én az Aradi Kamaraszínház előadásában Móricz Zsigmond A Zördög című darabját láthatják majd a csökmőiek.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában