Campus Fesztivál 2021

2021.07.23. 17:41

Az Intim Torna Illegál tagja szerint egy fesztiválon koncertezni most kész csoda

A debreceni közönségtől a Campus Fesztivál Nagyszínpadán búcsúztak el a zenészek.

Fotó: Napló-archív

Tizenegy év után május 31-én jelentette be az Intim Torna Illegál zenekar, hogy egy időre felfüggeszti a működését. Az együttes az idei esztendőt búcsúturnéval tölti, amelynek egyik állomása a Campus Fesztivál volt. A koncert után Dorogi Péterrel (ének, gitár), Gálos Ádámmal (dob), valamint Nádasdi Jánossal (ütőhangszerek, rap) beszélgetett a Napló.

– Szerettünk volna tényleg méltó módon búcsút venni a közönségünktől és azt gondoljuk, hogy a Campus valóban egy csodás emlék marad számunkra. Ez a koncert egyszerűen gyönyörű volt. A járvány alatt azt gondoljuk, mindannyian megtanultuk értékelni az itt és most pillanatát, és a debreceni koncertünkön a közönségen is pontosan ezt láttuk. Mindenki úgy élvezte a zenét, mintha ez lenne az élete utolsó órája. Mi is egyek voltunk a közönségünkkel. Az ilyen pillanatok jelentik a világot számunkra. Ha úgy élünk, hogy minden napnak súlya van, akkor igazán tudjuk élvezni a létezést. Most ezt a fesztivált mi így éltük meg, így ennek óriási súlya van. Köszönjük mindenkinek – mondták el a Naplónak.

Hozzátették, örülnek, hogy a kálvinista Rómában is koncertezhettek, hiszen nagyon szeretik a Campus Fesztivált. Azt mondják, jó emlékek kötik őket Debrecenhez. – Mindenféle szempontból nagyon jó itt fellépni. Debrecen valóban Magyarország második fővárosa, itt mindig sokan kíváncsiak ránk és óriási szeretettel fogadnak bennünket – osztották meg.

A búcsú nem könnyű

Arról is beszéltek, hogy miután hivatalos közösségi oldalukon bejelentették, egy időre elbúcsúznak, a gyász lépésit mindannyian végig járták, de mostanra felszabadultan élvezik a jelent. – Hosszú időre felfüggesztjük a tevékenységüket, de nem konkrétan feloszlásról van itt szó. Minket nagyon sok élmény köt össze, az életünknek egy hosszú és tartalmas periódusát éltük meg együtt, már csak emiatt sem lehet, hogy mi, zenészek, búcsút intünk egymásnak. Azt gondoljuk, most időre van szükségünk. Az elmúlt időszak mindannyiunknak nehéz volt. Még azok számára is, akik nem a zeneiparban dolgoznak. Az, hogy most fesztiválon koncertezhetünk, kész csoda. Tőlünk elsők között vették el a munkát, megfosztottak a közönségünktől, és majd csak legvégül kaphattuk azt vissza. Nem tudjuk, hogy mi lesz még a jövőben, de most türelemre és időre van szükségünk. Búcsúturné folyik, de örüljünk egymásnak – mondták.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában