szombati program

2021.06.22. 15:18

Új helyen tartják a debreceni tűztáncfesztivált, izgalmas programokkal várnak mindenkit

Egyebek mellett népi kirakodóvásár, ügyességi játékok, tűzzsonglőr-előadás és tűz körüli tánc, valamint 15 néptáncegyüttes 289 fellépőjének zenés-táncos műsora várja az érdeklődőket a XXII. Tűztánc Ifjúsági Táncfesztiválon, szombaton.

Fotó: Kiss Annamarie

– Tavaly a közművelődés új rendszere született meg Debrecenben, ennek eredményeként az idei találkozó a DEMKI és a Főnix Néptáncegyüttes közös szervezésében valósul meg. A megszokott helyszín helyett most a Liget téren tartjuk az eseményt. Célunk, hogy bővüljenek az aktív közösségi tereink, a kultúra élete táguljon a belvárosból a külső városnegyedek felé is – mondta el Puskás István alpolgármester a táncfesztivál részleteit ismertető sajtótájékoztatón.

Fotó: Kiss Annamarie

Halász D. János, a DEMKI Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: – Határozott szándékunk, hogy a civil kulturális kezdeményezésekkel összefogva, a DEMKI szakmai támogatását biztosítva segítsük a rendezvények megvalósulását.

Életben tartani a kultúrát

– Példaértékű összefogásnak köszönhető a találkozó indulása, de az is párját ritkító példa lehet, hogy most, az újranyitás első nagyobb rendezvényeként színvonalas produkciókkal, szórakoztató műsorral állhatunk elő – erről már Törökné Csécs Lenke, a Csapókerti Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöke beszélt. – Az érvényben lévő járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezzük meg a találkozót, ez pedig nem kevés szervezést igényel. Szeretnénk felajánlani a találkozót mindazoknak, akik részt vettek a járvány elleni küzdelemben. A kulturális életet sem volt könnyű életben tartani az elmúlt másfél évben, sok néptáncegyüttes megfogyatkozott a járvány miatt. Azt gondolom, hogy a szombaton színpadra állók összefogása és kitartása példaértékű lehet sokak számára – mondta.

Kiss Annamarie

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában