Eredményhirdetés

2021.06.04. 18:03

Trianon emlékezete: díjazták a debreceni vetélkedő legjobbjait

Fotó: Molnár Péter

 

Fotó: Molnár Péter

A Déri Múzeum 2020 őszén a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára kétfordulós vetélkedőt hirdetett meg a középiskolások számára, részben a debreceni vonatkozások, köztük a Déri Múzeum virtuális Trianon kiállításához kapcsolódóan. A pályamunkák között nehéz volt a választás, a zsűri végül egy első, egy második és két harmadik helyezést adott ki, egy csapatot pedig különdíjra javasolt. A kiváló pályamunkák (filmen) a kiállításban is megtekinthetők. A díjazott csapatok és kísérőik pénteken vették át az elismeréseket a Déri Múzeum Zoltai Termében.

Fotó: Molnár Péter

A díjak átadása után kötetlen tárlatvezetésre invitálta a résztvevőket Váradi Katalin, a kiállítás kurátora, melynek során a vendégek kipróbálhatták a kiállításhoz készült 3D kirakót is.

HBN

Eredmények

Első helyezett: a Nővérek csapata – Vékás Johanna és Vékás Blanka

Második helyezett: a Barossosok 1. csapata – Török Nándor és Kovács Ádám

Harmadik helyezett: a Szabolcsi lányok csapata – Pardi Dóra és Király Réka, valamint a Trianon Emlékőrei nevű csapat, azaz Kállai Kamilla és Lengyel Angéla

Különdíjban részesült: Abai István Bálint, Kiss Dániel Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában