élettel telve

2021.05.22. 15:35

Újra színpadra állhatnak a Zene a Fiatalokért Egyesület tagjai

A több hónapos szünet után nagy izgalommal készülnek a gálára.

Gyányi István, a Zene a Fiatalokért Egyesület oszlopos tagja | Fotó: Lévai Péter-archív

A püspökladányi Dorogi Márton Művelődési Központ színháztermét töltik meg újra élettel. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a gálájuk, a jövő héten pénteken azonban végre megtarthatják a gálaestet, hiszen most már – igaz, keretek és szabályok között – lehetnek rendezvények. Az énekesek és táncosok gőzerővel készülnek a műsorra, régen volt már fellépésük, vissza kell rázódniuk. – Volt, akivel nem is találkoztunk, amióta tart a pandémia. Mindenki nagyon várja a gálaestet, igaz, nagyon izgulunk is. Régen álltunk már közönség előtt – mondta a Naplónak Gyányi István, az egyesület egyik oszlopos tagja.

Gyányi István, a Zene a Fiatalokért Egyesület oszlopos tagja | Fotó: Lévai Péter-archív

A pénteki gálára azok regisztrálhatnak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Tapasztalataik szerint kevés probléma adódik ebből, bár érkezett egy-két negatív megjegyzés ezzel kapcsolatban. – Az emberek 95 százaléka tudomásul vette a szabályokat. Vagy örülnek, hogy végre lehet jönni, vagy azt mondják, ők nincsenek beoltva, nem tudják most megnézni – osztotta meg a püspökladányi énekes. Hozzátette: – Nagyon felszabadult, energiadús estét várunk, amely mind a közönségnek, mind nekünk rengeteget fog adni. Legtöbben a színpadon éljük ki magunkat, adjuk ki a feszültséget magunkból, erre nagyon kevés lehetőségünk volt mostanában. A közönség ki van már éhezve a színvonalas kulturális műsorokra, hogy felöltözzön szépen, elmenjen valahová egy jeggyel – vallja Gyányi István. A gálán ismert popslágerek, musicaldalok is felcsendülnek, de a Valcer Táncstúdió jóvoltából lesz versenytánc, a Medgyessy diákjai révén pedig néptánc is koptatja majd a püspökladányi színpadot.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában