senkit nem hagynak olvasnivaló nélkül

2021.03.23. 14:17

Igen kreatív vírushelyzetben a nyíracsádi könyvtár

Nem tartott sokáig a könyvtárlátogatók öröme, újra zárlat alá került a kölcsönzés.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Nem örülhettek sokáig az olvasni vágyók, újra teljes a zárlat a könyvtárakban is. A kormány tavaly ősszel meghozott, a vírusjárvány terjedésének lassítását célzó intézkedése érzékenyen érintette a közművelődési intézményeket is. A rendelet értelmében tulajdonképpen teljes zárlatot rendeltek el a művelődési házakban és a közkönyvtárakban is. Varga Józsefné nyíracsádi intézményvezető és munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy a világháló és egyéb csatornák segítségével tartani tudják a kapcsolatot a könyvtárlátogatókkal, de ez azért mégsem pótolta a személyes jelenlétet.

Rövid engedmény

Január végén fellélegezhettek egy kicsit, hiszen újabb rendelet jelent meg, ami lehetőséget biztosított a kölcsönzésre, a könyvek cseréjére úgy, hogy a kölcsönzők nem léphettek be a könyvtártérbe. A könyvtár a legkülönbözőbb praktikákat találta ki az olvasók igényeinek kielégítésére. Telefonon vagy elektronikus úton lehetett könyvet rendelni, amit egyeztetett időpontban a könyvtáros kiadott az olvasóknak. Sajnos csak alig több mint egy hónapig örülhettek a kedvezménynek, hisz március 8-a óta ismét teljes a zárlat a nyírségi település könyvtárában is. Nagy Gyuláné Marika néni nagyon szeret olvasni, és rendszeres látogatója a könyvtárnak is. Varga Józsefné könyvtárvezető szerint Marika néni is egy a sok olvasó közül, akinek nagyon hiányzik a könyvtári nyitva tartás. Sok felnőtt és gyermek olvasó már alig várja, hogy legalább az ajtón vagy az ablakon keresztül ismét hozzájuthassanak egy kis friss olvasnivalóhoz.

Kedves Zilahi Enikő

Kerti Csenge és Vajda Lilla még a zárlat előtt kicserélték a könyveket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában