ökumenikus imahét

2021.02.21. 17:43

Ugyanazt olvasták fel három városban is

Felekezettől független közös imádság Isten szeretetben maradásáért.

Ebben az esztendőben is együtt imádkoztak a különböző felekezetű Krisztus-hívők az egységért és üldözött testvéreikért. Az idei ökumenikus imahét nyolcnapos témáját ez alkalommal a svájci Grandchamp-i Közösség nővérei állították össze, központi gondolata az Isten szeretetében maradás volt.

A 21. század elején rengeteg inger és zaj vesz körül bennünket, amelyekre orvosságul a Grandchamp-i Közösség azt üzeni: lassuljunk le, töltekezzünk fel Isten szeretetében, és ezután térjünk vissza közösségeinkbe. A Kabai Református Gyülekezet istentiszteletén Kovács Márta Zsuzsa gyülekezeti tag olvasott fel egy imádságot a templomban, amelyet a püspökladányi római katolikus plébános és a református lelkész közösen készített el, és ezen a délelőttön egyaránt elhangzott Püspökladány, Nádudvar és Kaba római katolikus és református templomaiban. Az egyházak gyülekezeti alkalmaikat az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett tartották meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában