Lighthouse Gallery

2021.02.01. 10:23

Fényművészeti kirakatgaléria nyílik Debrecenben

Folytatódik egy tavaly megkezdett, rendkívül izgalmas sorozat.

Print

Fotó: Lighthouse

Rendkívül nagy érdeklődés mellett volt látható a Debreceni Csokonai Színház felújításra váró épületében megrendezett Lighthouse ON csoportos fényművészeti kiállítás 2020 augusztában. A térspecifikus kompozíciók labirintusszerűen vezették végig a látogatókat a teátrum különleges atmoszférájú épületrészein. Debrecenben a fénnyel való művészi munka több évtizedes múltra tekint vissza, a Lighthouse pedig a hazai és nemzetközi fényművészet, a fényről gondolkodás népszerűsítését tűzte ki céljául, gondozva a magyar tudomány és művészet örökségét, a fény térteremtő erejét.

Idén februárban és márciusban a Lighthouse – betartva a mindenkori hatályos járványügyi korlátozásokat és folytatva a térspecifikus fényinstallációk sorát – a Déri Múzeummal, a Csokonai Színházzal és a Cívis Házzal együttműködésben egy üres üzlethelyiséget avat alkalmi kirakatgalériává. Üveg mögé zárva, mégis bárki számára biztonságosan megtekinthetővé téve fényalkotásaikat.

Sztojánovits Andrea FÉSZEK című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely (mïus) hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal. Kovács Ivó Searchlight installációja pedig fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakathelységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában