lépésenként

2021.02.24. 08:00

Céltudatosan halad előre a két fiatal táncos

Terdik Tímea és Fehér Erik hatéves koruktól táncolnak; esélyesek, hogy két év múlva világbajnokságon induljanak.

Fotó: Molnár Csilla

A két hatodik osztályos ifjú a Magyar Táncsport Szakszövetség regisztrált tagja, egyesületükben korosztályuk legeredményesebb versenyzői közé tartoznak, akik mindemellett kiválóan is tanulnak. – Az Arany János Általános Iskolába járok, és felvételiztem hatosztályos gimnáziumba speciális matematika tagozatra. A dédimamám nagy matekzseni volt, s valószínűleg tőle örököltem a matematika iránti vonzalmamat – mondja a Debrecenben élő Erik, aki neves versenyeken szerepelt már jó eredménnyel ezen a területen.

Tímea a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolába jár, s számos országos tanulmányi versenyen indult már. Ő is felvételizett hatosztályos gimnáziumba, mert vágyik a magas szintű oktatásra, a nyelvvizsgára, s reméli, ha felveszik, többet tud találkozni majd valceros barátaival.

Idővel orvos és gyógyszerész

Fotó: Terdik Tímea-archív

Terdik Tímea és Fehér Erik a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola diákjaiként tagjai voltak már az Országos Társastánc Tanulmányi Versenyen 1. helyezést elért csapatnak. Egyéni versenyeken is rendszeresen bejutottak az országos döntőbe, többszörös országos bajnokok. Edzőik kiemelkedőnek látják tehetségüket, és esélyesnek tartják őket, hogy 2021-ben a magyar válogatott keretbe kerülhessenek, aminek folytatása már a világbajnokság lehet.

Az ifjú táncospár két éve táncol együtt, s mondják, ahogy telik az idő, egyre jobban összeszoknak a parketten. – A magyar bajnokságon szerzett díjunkra vagyunk a legbüszkébbek, amit tavaly októberben szereztünk, latinban 6. és standardban 5. helyezést értünk el – meséli Timi, akitől még azt is megtudjuk, hogy évente több edzőtáborban is részt vesznek Erikkel. S bár napirendjük nagyon szigorú, hetente háromszor 2,5 óra edzés, hétvégén edzőtábor, magántanárok, azért mégis csak van egy kis szabad­idejük. – Tánc mellett focizok a DEAC-ban, középpályás vagyok, de ha marad egy kis szabadidőm, szívesen xboxozok. A tánc teljesen kikapcsol, nem gondolok olyankor másra, szabad érzetet ad – mondja Erik, akinek kedvenc zenei stílusa a hiphop, előadója pedig Juice WRLD, s ha felnő, szeretne embereket gyógyítani.

Timi szabadidejét a családjával tölti legszívesebben, de olvasni és a kutyájával foglalkozni is nagyon szeret. Régi álma teljesült, mikor tavaly tagja lett a Magyar Táncsport Szakszövetség utánpótlás-versenytánc válogatott keretének. A bejutás feltétele volt, hogy a 2020. évi magyar bajnokságon valamelyik táncnemben (standard táncok, latin-amerikai táncok vagy a kettő ötvözete, a tíztánc) dobogón végezzenek. A sok szorgalom tehetséggel párban járva már 32 serleget és 86 érmet hozott neki. Édesanyja szerint is, akitől nem mellesleg eddig a legtöbbet tanultak a versenytánc területén, Timi precíz, szabálykövető lány, a gyógyszerészet igazán testhezálló hivatás lenne a leány számára.

Molnár Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában