nem unatkoztak

2021.01.27. 13:57

Tartalmasan töltötték az elmúlt évet a komádi nyugdíjasok

A Komádi Aranykor Városi Nyugdíjas Klub 2020. évi tevékenységét nagyban befolyásolta a járvány terjedése.

Fotó: Rozsik Rita

Az év egyik fő esemény a klub életében a vezetőváltás volt. Mike Zoltán 17 év után lemondott elnöki pozíciójáról. Lépését azzal indokolta, hogy a klub vezetése sok teendőt igényelt, ezért döntött a pihenés mellett, de továbbra is tagja maradt a csapatnak. Új elnöknek Cserép Imrét választotta a tagság. Nem volt túl szerencsés a 2020-as év, hiszen a klub tevékenységét korlátozta a vírus, így kevesebb rendezvényt tudtak szervezni és alig vettek részt más eseményeken. Elmaradt a már hagyománnyá vált és országos szintűre emelkedett kulturális találkozó is.

Cserép Imre új elnök megköszönte Mike Zoltán munkáját | Fotó: Rozsik Rita

Kastélyban és a Tisza parton

– Megválasztásom után, január 25-én Berekböszörménybe voltunk hivatalosak egy batyus bálra, ahová a klubot képviselve öten el is utaztunk. Mi is bemutattuk a kis műsorunkat. Február 19-én megrendeztük a hagyományos farsangi összejövetelünket, ami nagyon jól sikerült. A vezetőségi és klubgyűléseket megtartottuk, amíg lehetett. A járvány első hulláma előtt részt vettünk a március 15-i ünnepségen. Július 23-án Vass Gyula elnökhelyettessel, Mike Zoltánnal és feleségével részt vettünk a megyei nyugdíjas szövetség közgyűlésén. Ott Mike Zoltán volt klubelnökünket ismét megyei elnökségi taggá választották, és emellett a Nyugdíjas Híradó szerkesztőbizottságának is tagja lett – nyilatkozta az elmúlt év történéseiről Cserép Imre.

A csoport július 30-án a zsákai Rhédey kastélyt látogatta meg, ahol Mocsnik Tamás ügyvezető borkóstolással és megvendégeléssel zárult tárlatvezetést tartott. Augusztusban a klub tagjai részt vettek Tiszacsegén a Megyei Sport és Egészségügyi napon. A kultúrműsorban nagy sikert aratott Varga Zsigmond dalcsokra, Kovács Imre és Cserép Imre szavalata. A főzőversenyen a bográcsgulyásuk második helyezést ért el, az íjászatban és az ügyességi csapatversenyben is a legjobbak lettek.

A csoport meghívást kapott a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség által rendezett Idősek Napjára, amelyet október 26-án tartottak a debreceni Kölcsey Ferenc Művelődési Központban. Ezen a találkozón adták át Mike Zoltánnak az elismerő emléklapot és ajándékcsomagot a sokéves kiemelkedő munkájáért.

Rozsik Rita

Borítókép: Lődi József, Cserép Imre, Vass Gyula, Kolozsvári András a tiszacsegei sport és egészségnapon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában