mesés kötetek

2021.01.20. 14:32

Kettős könyvbemutató Berettyóújfaluban

A magyar kultúra napján a Nadányi Zoltán Művelődési Ház bezártsága ellenére sem maradt tétlen.

Fotó: Kun Ábrahám

Január 20-án sajtótájékoztatóra került sor. Egy berettyóújfalui költő két karácsonyi kötetéről L. Ritók Nóra grafikusművész, az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola igazgatója, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, Csizmadia Ádám a Széchenyi István Tagiskola, valamint az Igazgyöngy AMI tanulója és a szerző tartott tájékoztatót a sajtó képviselőinek.

Fotó: Kun Ábrahám

 

A Magyar Aranykereszttel kitüntetett író, fotográfus, énekmondó Kocsis Csabának 2020-ig 11 kötete jelent meg. Még 2016-ban látott napvilágot a Kiskutya a sötétben, az első gyermekverseket tartalmazó kiadványa, amelyet Bogi lánya 10 éves kori digitális rajzai ihlettek. A sors úgy hozta, hogy a karácsonyi forgatagban két gyermekverseket tartalmazó könyve is megjelent.

A Magyar Napló kiadásában megjelent kötete, a Megrajzolom az ebédet a gyermekrajz világából merít. A könyvet Finta Éva József Attila-díjas költő szerkesztette, felelős szerkesztője Zsiga Kristóf volt, a kötetet Jánosi Zoltán gondozta. A nagyon szép kötetet a Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tartozó köznevelési intézmények és az Igazgyöngy AMI közös tanulóinak rajzai díszítik. A borítót Csizmadia Ádám rajzának felhasználásával Szita Barnabás és Bányai Anna készítette.

A kötet L. Ritók Nóra ajánlásával jelent meg:

„Így születtek a játékos kis versek, melyek tovább viszik a rajzok üzenetét az irodalom birodalmába.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában