vízkereszt

2021.01.06. 19:47

Iskolaszentelés Nyíracsádon, egy kicsit másképp

Január 6-án minden évben részt vesznek az év első egyházi ünnepén a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanulói is.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A vírushelyzet miatti korlátozások ezt ebben az évben nem tették lehetővé, a diákok azonban nem maradtak le semmiről. A digitális technika adta lehetőségek segítségével mindenki az osztályteremben a közösségi hálón keresztül kapcsolódhatott be a liturgia élő közvetítésébe, majd tanúi lehettek a vízszentelési szertartásnak is.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A liturgiát követően Tatai Zoltán iskolalelkész Széll Nóra, Bálega Fanni és Kerti Benedek diákok segítségével megszentelte az iskola épületét is. Betért minden irodába és tanterembe is, hogy szolgáljon a víz a test és a lélek megtisztulására és meggyógyulására, hogy a szentelt víz segítségével mindenhova elvigye a megváltás kegyelmét.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az iskola megszentelése azért fontos, mert nemcsak az otthonokban, de az iskolában is szükség van az isteni áldásra.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Tatai Zoltán gyermekek (balról Kerti Benedek, Bálega Fanni, Széll Nóra) kíséretében járta végig és szentelte meg a tantermeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában