Madrigálok és motetták

2021.01.21. 10:52

Érzelmes koncertfilmet forgatott a Kodály Kórus, kedden ön is láthatja!

Versek varázsa, szavak szépsége címmel mutatják be újra a kórus tavaly októberi előadását.

Fotó: kodalyfilharmonia.hu

A Kodály Kórus koncertfilmje 2020 októberében készült a debreceni Pásti utcai zsinagógában, a virtuális térben azonban Vojevogyina Olga zongorajátékával, Kocsis-Holper Zoltán vezényletével január 26-án 19 óra 30 perctől újra hallhatók lesznek a klasszikus dallamok, a közönség örömére.

– Az emberiség évszázadok óta foglalkozik a kimondott szó erejével, valamint a zene hétköznapokon túlmutató szerepével. Míg beszédünk közben az általunk formált szavakkal a gondolatainkat próbáljuk kifejezni, addig a zene révén a szavak mögött rejtező érzelmekre és összefüggésekre irányítjuk rá a figyelmet. A Kodály Kórus koncertfilmjében két olyan műfaj találkozását hozzuk el a közönségnek, melyek együttes erővel repítenek bennünket a vágyak, az ösztönök és a szertartások világába. Oda, ahol az érzelmek rendkívül színes skáláján mozogva egyszerre találkozhatunk a lelki nyitottság, a belső vívódások, a megnyugvás, a humor, a szerelem és a hit különböző megnyilvánulásaival. Idegenvezetőink régi korok és napjaink költői, zeneszerzői lesznek – ekképp ajánlja honlapján a hangversenyt a Kodály Filharmónia.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában